JEG HAR APPELSINHUD, OG HVAD SÅ?

For et par dage siden lagde jeg et billede op på Instagram. Et billede der gik meget over mine grænser, og jeg skulle lige gennemtænke den en del gange, før jeg gjorde det. Billedet kom af, at Martin og jeg var på roadtrip, vi endte det smukkeste sted, og det var meget bakket, og det var varmt. Jeg havde det varmt. Der lå et par og tog sol et andet sted, og jeg fik lyst til det samme. Men jeg havde jo ikke en bikini med. Men så hoppede jeg ud i det, smed kjolen, så jeg kunne nyde solen i bar røv. Det var nervepirrende, for hvad ville andre folk ikke tænke om mig? Jeg har ekstra kg på hele kroppen, jeg har lår, bryster og en stor numse. Ikke fordi min kæreste klager, tværtimod. Jeg har appelsinhud og strækmærker. Ligesom de fleste andre i dag. Og jeg har aldrig været glad for det.

 

Slut med striktrøjer om sommeren

Jeg har brugt hele mit liv på at gemme mig. Og jeg kan sige hele mit liv, for jeg kan kun huske en sommer jeg har været glad for at været på stranden. Og der var jeg alligevel ikke glad, var stadig utilpas. Det var lige efter jeg havde tabt 20 kg, og selv der var jeg meget bevidst om min krop. Jeg følte at min hud hang, og jeg kan huske at jeg konstant trak maven ind. Selv dér, hvor jeg vejede mindre end nogensinde, var jeg utilfreds med mig selv. Netop derfor, besluttede jeg mig i år, 4 år senere, for at jeg aldrig mere vil gemme mig væk. Jeg vil have lov til at gå i bikini, eller gå i sommertøj, når det er bagende varmt, men som jeg ellers aldrig ville have gået i. Jeg plejer at gå i langærmede og strømpebukser hele året, også om sommeren. Men ikke mere.

For en måneds tid siden, var jeg på stranden med Martin og hans børn. Det var en meget proppet strand, der var mennesker over det hele. Jeg havde igen ikke bikini med, og jeg fik det dårligt med det samme. Jeg kunne mærke mit hjerte begyndte at banke hurtigere, jeg begyndte at ryste og jeg varmen begyndte at sprede sig i hele kroppen. Det var en kamp for mig, at smide kjolen, og jeg måtte da også lige igennem en tudetur først. Men efter lidt tid, tog jeg mig sammen, og smed kjolen, selvom stranden var proppet til randen og det var det jeg mindst havde lyst til. Det endte med at blive den bedste beslutning længe.

At overskride en grænse, som fyldte så meget hos mig, var virkelig noget der boostede min selvtillid. Derfor kommer jeg til at være meget mere åben fra nu af, omkring min krop. Og de sidste par bikini billeder jeg har smidt på Instagram, bliver i hvert fald ikke de sidste. Det kan godt være det virker fjollet at vise sin krop til hele verden, men for mig hjælper det at stå ved mig selv, på alle måder. Noget jeg aldrig har været god til, og for mig kan jeg mærke det hjælper. Det føles for mig, som at bryde et tabu, et tabu om at alle piger skal ligne hinanden og være perfekte og slanke. Et ideal jeg er så meget imod. Og jeg vil gøre mit for at ændre det.

 


@nannafreving
  • Reklame  aviendogourmet har sendt mig disse lkre chokolader og
  • Lkker aftensmad tomatsalat kylling og et glas ros
  • Sommer har altid vret min absolutte hade rstid Det har
  • Hyggelig kretur i solnedgangen rundt i vores omrde Nu slik
  • En her glder sig til lang weekend fri helt indtil
  • Reklame  Jeg har vret s heldig at f lov
Nanna Freving

En sød lille hidsigprop til tider, der har en stor svaghed for hjemlig hygge med gode mennesker, mad og søde sager. Jeg elsker dog også alt der har med mode at gøre, og har lidt for ofte fået kommentaren: "du er godt nok overdressed".

SHOWHIDE Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.