HAVREGRYNS BOLLER PÅ EN TORSDAG

I dag var min fridag, og jeg tog hjem til Martin i går efter arbejde. Jeg får ofte lyst til at bage eller lave et eller andet lækkert og hyggeligt, når jeg har fri. Så det blev til mine havregryns boller, som er enormt simple og nemme. Man skal egentlig ikke bruge særlig mange ting, og ligesom mange af mine andre retter, kan man bytte ud med det man ønsker. Jeg følger sjældent en opskrift til punkt og prikke, men gør det lidt på gefuhle.


Det skal du bruge:


1 pakke økologisk gær
4,5 dl lunken vand
1,5 dl økologisk A38
Havregryn i den mængde du synes (Brugte ca. 150 gram)
Rosiner i den mængde du synes (Brugte to håndfulde)
1 tsk salt
1 tsk sukker
Ca. 500-600 gram mel (jeg brugte en blanding af durummel og hvedemel)

 

 

Jeg smuldrede gæren i en skål, hældte salt og sukker over. Derefter den lunkne vand, og ventede til gæren var opløst til at hælde resten i. Da det var opløst, hældte jeg havregryn, rosiner og melen i, og miksede det hele godt sammen. Dernæst lod jeg det hæve i en times tid, det kan dog sagtens hæve i længere tid. Når jeg bager, er jeg lidt forsigtig med melen. Det er vigtigt for mig, at bollerne ikke bliver tørre og kedelige. Så jeg laver altid dejen mere til den våde side, end den tørre. Når jeg former bollerne, bruger jeg en ske dyppet i vand.

Jeg tager aldrig tid på hvor længe de er i ovnen, men mærker på dem og skærer den største over, for at mærke den indeni. Men de fik vel omkring 15 minutter. Der bliver til ca. 20 boller i denne opskrift. Bon appetit

 

 


@nannafreving
  • Reklame  aviendogourmet har sendt mig disse lkre chokolader og
  • Lkker aftensmad tomatsalat kylling og et glas ros
  • Sommer har altid vret min absolutte hade rstid Det har
  • Hyggelig kretur i solnedgangen rundt i vores omrde Nu slik
  • En her glder sig til lang weekend fri helt indtil
  • Reklame  Jeg har vret s heldig at f lov

 

 

Nanna Freving

En sød lille hidsigprop til tider, der har en stor svaghed for hjemlig hygge med gode mennesker, mad og søde sager. Jeg elsker dog også alt der har med mode at gøre, og har lidt for ofte fået kommentaren: "du er godt nok overdressed".

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.