10 TING VI HAR LÆRT FRA AT BO MED HINANDEN

Vi snakkede den anden dag, om at det kunne være lidt spændende at skrive et indlæg, om hvad vi hver især har lært, fra at bo sammen. Det at bo sammen med en mand, sin kæreste er for Nanna lidt nyt. Der har været meget man skulle vænne sig til, og forholde sig til. Vores tålmodighed er blevet sat på prøve til tider, men modsat er det også bare enormt givende at man har et fantastisk menneske at komme hjem til hver aften. Derfor har vi lavet hver vores liste, over 10 ting vi har lært fra at bo med hinanden.


NANNA: 10 TING JEG HAR LÆRT

 1. Jeg er en person der virkelig gerne vil snakke om alt. Mine følelser skal snakkes ud om, og når der er noget der generer mig, skal det ud. Det er ikke altid at Martin er samme sted som mig. Så lesson nr. 1, nogle gange skal jeg bare vente, og tie stille lidt. Også selvom jeg virkelig føler for at snakke om mine følelser. Og helst NU.
 2. Mænd er simple væsener, der gerne vil roses og anerkendes i det de gør. Noget jeg ikke altid er særlig god til, og burde være bedre til.
 3. At tælle til 10 indeni mig selv, og at styre mit eget temperament. Færre døre bliver smækket med end i starten. Fremskridt! Tålmodighed, ro og en time-out er vejen frem.
 4. Hvad det vil sige, at være bonusvoksen til tre børn. Og at den børneopdragelses metode jeg troede jeg ville udføre, ikke altid holder i praksis.
 5. At mænd godt kan snakke med høje stemmer uden at være sure eller ville diskutere.
 6. At jeg åbenbart ikke er særlig meget ordensmenneske eller har det mindste rengøringsvanvid, ikke i forhold til Martin i hvert fald.
 7. Et parforhold er ikke fejlfrit. Man skændes i et parforhold, og det er okay. Det betyder ikke at man er ved at gå fra hinanden. Men tværtimod at man er ved at lære hinanden at kende og hinandens grænser.
 8. Behovsudskydning. Mest i forhold til det at være bonus voksen. Nogle gange kan vi bare ikke tage mine følelser, hvis vi står midt i en putning eller andet der kræver Martins fulde opmærksomhed.
 9. At udtrykke mine behov klart og tydeligt. Mænd og kvinder er virkelig forskellige på det punkt, jo mere enkelt det kan siges, desto bedre bliver det!
 10. At tro mere på mig selv. Martin har haft en så stor indflydelse på at jeg er mere selvsikker i dag. Jeg er ikke bange for at vise hvem jeg er, og stå ved mine sårbare sider. Og det er noget jeg er ham evigt taknemmelig for.


MARTIN: 10 TING JEG HAR LÆRT

 1. At følelser ikke er noget man kan gemme væk i “kasser”. Man må godt vise man er sårbar. Også som mand. De kan være enormt hårde at forholde sig til, man også super givende at snakke om sammen. Av, det tog lang tid for mig at lære og jeg lærer stadig hele tiden.
 2. Hvor svært det må være for en person at gå ind i et forhold med en partner som har børn. Ting som jeg tager for givet, kan være helt ulogiske for Nanna.
 3. At hvile mere i mig selv, og tro på hvad jeg står for. Nanna har haft en kæmpe indflydelse på mig ift. til at stole på mig selv, og ikke altid være så hård ved mig selv.
 4. At ting tager tid. Specielt i båndet mellem mine børn og Nanna. Noget som jeg SÅ gerne vil fremskynde, men skal lade helt være, og lade det gå sin naturlig gang. ( selvom det er super svært! )
 5. At en person godt kan lære mig lidt om børneopdragelse, selvom de ingen har selv. ( shhh, ikke sig det til nogen ) Vi forældre ved vel bedst ikke?? Også når vi ikke har ret… Og at der er sundt at blive udfordret i min forældre opgave. 
 6. Hvor vigtigt det kan være at lærer at kommunikere i samme sprog. Nanna og jeg skændes. Vi skændes også så taget er lige ved at falde ned til tider. Men 8 ud 10 gange handler det om at jeg snakker russisk, og Nanna snakker kinesisk. Noget som jeg har lært at øve mig på efter jeg har flyttet sammen med Nanna. 
 7. Hvor vigtigt familie er for mig. At finde sammen med Nanna betød ikke kun en helt utrolig dejlig kvinde i mit liv, men også en fantastisk bonus familie hvor jeg næsten fra dag 1 har følt mig hjemme. Nogen som har gjort mig “hel” på en måde. Udfyldt et tomrum på en måde. 
 8. At kønsroller i dag bliver mere og mere vigtigt at have fokus på. De er ved at blive “visket” lidt ud i samfundet i dag synes jeg. Vi mænd har snart kun vores skæg tilbage som er helt vores eget.  Men hvis man formår på en respektfuld måde at holde fast i dem, er det meget givende til sit parforhold. Nogen gange er det sgu helt okay at en mand er en mand og brøler lidt.! Også af sin kvinde. Det betyder ikke at han er nedladende eller ikke vil hende. Men at han trækker grænser og sætter på “plads” Ligesom kvinder gør det ved mænd på andre måder.
 9. At humor for mig er super vigtigt i et forhold. Seriøst i skulle se os til tider. Vi må være 2 sindssyge tosser hvis man så det udefra. Jeg tør ikke engang tænke på hvad andre vil tænke om os, men vi har det fandme sjovt ! Især når vi kæmper om hvem der kan se mest åndssvag ud i en dans.
 10. At jeg fortjener at være glad og at jeg fortjener at være den bedste udgave af mig selv. Noget som jeg har fundet ro til at tro på igen. Noget som jeg ikke har troet på i meget lang tid og noget som Nanna har været med til at få til at begynde tro på igen. Noget som jeg er hende evigt taknemmelig for.

 

Nanna og Martin

Sammen har vi den mærkeligste humor, er lidt for sarkastiske til tider og er fandens stædige begge to. Pakket ind i en god dosis kærlighed.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.